Det finns en del talesätt som uppmuntrar oss att hålla tillbaka och inte förvänta oss för mycket av livet. ”En olycka kommer sällan ensam” är ett av dem. ”Upp som en sol och ner som en pannkaka”, ”Man får ta dagen som den kommer”, ”Otack är världens lön” är några andra. Men fungerar livet verkligen så?

En olycka kommer sällan ensam?

En av de saker som har varit mest avgörande för hur jag ser på livet är när jag fullt ut insåg att jag faktiskt kan påverka det som händer i mitt liv. Kanske inte de riktigt stora avgörande händelserna*, men det som händer i min vardag. Jag behöver inte bara ta emot det som dyker upp och förhålla mig till det. Jag kan påverka utvecklingen genom att ändra den energi jag skickar ut. Vilket är betydligt roligare än att känna sig som ett offer för omständigheterna.

Du har säkert någon gång träffat en person som verkar ha ett ovanligt flyt. De hittar alltid en parkeringsplats, de behöver kanske köpa en udda sak och på något magiskt sätt snubblar de över den saken via en bekant, de får den finaste lägenheten när de bokar en semesterresa, de får alltid mat de är nöjda med när de äter på restaurang, de säger upp sig utan att veta vad som ska hända sen och blir då erbjudna ett jobb som passar dem bättre o s v. Hur gör de egentligen? Är de helt enkelt bara födda med tur?

En olycka kommer sällan ensam

Energi

För att resten av resonemanget ska landa i dig behöver du vara med på att allting i världen består av och är uppbyggt av energi. Beroende på vilken frekvens som energin i ett ämne vibrerar på så får ämnet olika densitet, d v s olika täthet. Sten vibrerar t ex på en frekvens och trä på en annan. Det brukar kännas ganska logiskt så länge man håller sig till saker man kan ta på, men blir lite mera abstrakt när man pratar om tankar och känslor. För olika tankar och känslor har också olika frekvens. Man kan t ex känna sig ”låg” och ”hög”. Vilket stämmer bra med den frekvens som den känslan har. En lågfrekvent känsla kan t ex yttra sig som maktlöshet, pessimism, långsinthet, besvikelse, rädsla och passivitet. Högfrekventa känslor är t ex inspiration, kreativitet, tillit, framtidstro, mod och lust.

Kanske har du märkt att du själv har mera flyt när du är på gott humör?

Tankar –> känslor –> frekvens

De tankar du tänker påverkar de känslor du känner. De känslor du känner påverkar din frekvens. Det som händer sen är kvantfysik. Saker som är på samma frekvens som den du sänder ut kommer att attraheras in i din värld.

Förväntar du dig att datorn ska krångla så gör den gärna det.

Har du full tillit till att du kommer att få en klipptid precis innan jul trots att det ”alltid” brukar vara fullbokat så kommer du att få det.

Det har ingenting med slumpen att göra. Men det som krävs för att något positivt ska hända är att du känner dig övertygad om att det ska lösa sig. Det räcker inte att ”hoppas”. Nyckelordet är tillit.

Det kan vara enklare att falla in i en låg frekvens än att ställa om till en hög om man har varit van vid att förvänta sig problem. Vilket de flesta av oss faktiskt också har fått lära oss sedan vi var små. Man ska akta sig och man ska inte inbilla sig att saker bara löser sig o s v…

Attraktionslagen

Enligt attraktionslagen, eller Law of Attraction (ofta förkortat till LOA), kan vi skapa de liv vi vill ha genom att justera våra övertygelser. När vi ändrar våra övertygelser ändrar vi det som vi attraherar in i våra liv. Det finns massor med böcker, youtubekanaler etcetera som förklarar hur det fungerar. Min favorit på youtube är Abraham- Hicks.

Det finns som sagt flera gamla talesätt som fokuserar på den negativa aspekten av attraktionslagen. Som faktiskt uppmuntrar oss att vara försiktiga och att känna oss som passiva offer för omständigheterna. ”En olycka kommer sällan ensam” är ett sånt. Vilket ju faktiskt blir självuppfyllande om man förväntar sig att det ska hända något mer dåligt när man haft lite otur. För om man försätter sig i en låg och avvaktande frekvens attraherar man såklart in ytterligare något dåligt. Och då ligger det ju nära till hands att tolka det som att det är befogat och ”rätt” att vara orolig och försiktig.

Mitt tips: skrota de gamla talesätten och ”visdomsorden” från ovetande vänner, släktingar och bekanta och fokusera på hur du kan höja din frekvens istället. Det kommer att göra dina vardagar mycket trevligare!

Tillit

* Hur vi ser på stora avgörande händelser som formar våra liv hänger ihop med vår syn på ”meningen med livet”.

The content is copy protected.